Órarend
Órarend
|

Kundalini jóga

A Kundalini Jóga

„A Kundalini Jógával egy egészséges testet építhetsz fel, kifejleszthetsz egy kiegyensúlyozott elmét, kapcsolatba léphetsz a végtelenségeddel, a veled született belső bölcsességeddel, éppen úgy, ahogy kinyitsz egy ajtót, ezáltal hozzáférhetsz a lehetőségeid teljes tárházához.” Yogi Bhajan

Szeretettel meghívlak egy közös gyakorlásra, hogy megízleld mindezt.

Kundalini Jóga A KJ többféle technikát alkalmaz:
gyakorlatokat vagy testtartásokat (ászanák) tartalmaznak speciális légzéssel (pranayama), kéz-, és ujjmozdulatokkal (mudrák), testzárakkal (bhandák), énekléssel (mantrák) és meditációkkal, amiket együtt vagy egymás után alkalmazva precíz és jel legzetes hatásokat hozunk létre.

A gyakorlatokat egy vagy több elemmel, összetevővel kombinálva együttesen vagy Kriyákban (krija) végzik, melyeknek a teljes hatása sokkal nagyobb, mint az egyes összetevők hatásai összeadva.


Az elején beszélgetünk a Kundalini Jógáról.

Kérdéseket tehetsz fel, ha bármi megfogalmazódik benned, hogy nagyobb biztonsággal merülj bele a gyakorlásba.
A Kundalini Jóga a szabadságról is szól.
Gyere el és érezd meg a szabadság ízét.
Belelégezzük magunkat ebbe a csodás érzésbe, magába az Életbe.
Majd a végén mantrákat tanulunk meg, amit bárki használhat a hétköznapokban.

* A korlátozott helyre való tekintet miatt, javasoljuk a hely foglalást.
Ezzel némi kedvezmény is jár.
Ha befizeted és foglalod a helyedet az egészségnapunkon okt. 23-ig, akkor tudunk biztosítani helyet számodra, így a workshop ára 2700 Ft.

A befizetés Gergely Erzsébetnél lehetséges, 10-17.00-ig a Bótalingua Nyelvi Központban.
Eger, Vasút utca 10.


Bemutatkozás:

Lajprem Kaur Tóth Zsuzsanna, a KRI által hitelesített Kundalini Jóga oktató

2010-ben egy elvonuláson hallottam először egy olyan zenét, ami onnantól meghatározta az életemet.
Egy olyan csodálatos hang, zene és néhol számomra érthetetlen szöveg volt, ami teljesen lenyűgözött.
1 évbe telt, mire megtudtam, ki volt az. Utána kerestem és kiderült, hogy ez a hölgy kundali ni jógázik, és mantrákat énekel.
2011.11.11.-én személyesen találkozhattam Indiában az illető hölggyel, ahol aztán részt vettem egy nagy fesztivál záróeseményén. Egy igazán óriási sátorban rengeteg ember fehér ruhában énekelt, meditált, mozgott együtt. Olyan mélyen megérintett, hogy hazaérve Magyarországra egyből elkezdtem kutatni a Kundalini Jóga után. Workshopra mentem, órákra mentem. Nem volt kérdés tovább bennem, mi az utam. Itt megtaláltam mindent, amit eddig kerestem. Már készültem elmenni Indiába egy tanárképzőre, amikor megtudtam, itthon is lesz nemzetközi tanárképzés.
Ezt végeztem el, így a Kundalini Jóga központja (Espanola, USA, ahol Yogi Bhajan élt és dolgozott) által hitelesített oktató lettem.
Magam miatt mentem el a képzésre, akkor még nem akartam tanár lenni. A képzés vége felé tudatosult bennem, hogy ez csoda nem maradhat meg nekem, másoknak is át kell adnom. Azóta tanítok és örömmel tölt el az a rengeteg visszajelzés, amit kapok az emberektől. Örülök, hogy ezt az utat választottam.

10 éve kineziológusként, személyi tanácsadóként és 3 éve asztrozófusként dolgoztam. Mára ezek a hobbi kategóriába mentek át.
A Kundalini Jóga számomra több mint egy jóga. Életfilozófiámmá vált.
Beépítettem a hétköznapokba. Nem csak a jógát, hanem mindazt, amiről szól. A KJ a hétköznapi dolgozó embereknek lett kitalálva. Nem kell elvonulni egy barlangba, hogy meditáljunk és mindazt elérjük, amit a barlangban ülők elérnek. Rengeteget járok Indiába és rengeteget tanulok az ősi világ rejtelmeiből. Megtiszteltetés számomra, hogy ezt átadhatom azoknak, akik még nem jártak arrafele, és akik keresik az útjukat.
EK ONG KAR SAT NAM SIRI WAHE GURU